Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Citron- & lax med pressad potatis

Citron- & lax med pressad potatis

1
2
3
4
5
18 röster
Skriv utSkriv ut recept

Servera laxen till nykokt och pressad potatis.
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 165 grader.

2. Lägg laxen i en ugnfastform med skinnsidan neråt och strö över citronpeppar.

3. Blanda ihop crème fraiche och messmör, bred över laxen.

4. Sätt in mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

5. Ta ut laxen ur ugnen, strö över hackad dill och gräslök.

6. Riv citronskal över laxen. Skär upp citronen i klyftor och servera till.

INGREDIENSER:
  • 600 gram färsk lax
  • 1 tsk citronpeppar
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk messmör, natur
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • Finrivet skal av en citron
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Natur
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Tunnbrödsrulle med messmörsmayo, falafel och rödbetshummus
Viltköttbullar med messmörssås, potatismos och pressgurka
Renskavsgryta med messmör och kantareller
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE