Mesegrottor med hasselnötter
Det här är en variant av de klassiska hallongrottorna, fast med en spännande och kolasmakande fyllning av messmör.
Recept av Caroline i Köket
MÄNGD: 24 Portioner
INGREDIENSER:
-
250
gram
rumsvarmt smör
-
1,5
dl
strösocker
-
4
dl
vetemjöl
-
1
dl
potatismjöl
-
4
tsk
vaniljsocker
-
2
tsk
bakpulver
-
1,3
dl
Messmör
-
0,5
dl
hackade hasselnötter
-
24
st
småbrödsformar av papper
GÖR SÅ HÄR:
- Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda båda mjölsorterna, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner. Knåda ihop till en deg med händerna.
- Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i dubbla formar och ställ dem på en plåt.
- Gör en fördjupning i varje kaka. Spritsa eller lägg en klick messmör i hålen. Strö på nötter.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.