Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr

Den här kakan är glutenfri, servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

MÄNGD: 10 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175°

2. Smörj en springform (19-20cm) och mjöla med mandelmjöl.

3. Vispa socker och ägg.

4. Rör ner hasselnötsmjöl och mandelmjöl.

5. Smält smöret och rör ner i smeten. Vänd i maizena.

6. Häll upp smeten i formen.

7. Grädda kakan mitt i ugnen 45-50 minuter. Känn så att kakan stelnat i mitten. Lägg ev. på folie sista 10 minuterna.

8. Koka upp grädden till glasyren. Lägg chokladen i en skål.

9. Ta ut kakan och låt svalna.

10. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret och låt glasyren svalna något.

11. Glasera kakan med chokladglasyren.

12. Blanda messmör och vatten, ringla messmöret över kakan och strö över nötterna.