Pepparkakor med ädelost och fikonmarmelad

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
Toppa pepparkakor med Fjällbrynt Ädelost och hemmagjord fikonmarmelad till julens mysiga stunder.

MÄNGD: 10 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

1. Klipp bort stjälkarna på fikonen och skär dem i bitar.

2. Lägg fikonbitarna, lagerblad och stjärnanis i en kastrull och häll på portvinet. Koka upp och låt sjuda i ca 5 minuter.

3. Tillsätt sockret och rör om. Låt koka upp igen och därefter sjuda i 5-10 minuter eller tills marmeladen börjar bli fast i konsistensen. Tänk på att marmeladen även tjocknar något när den kallnar.

4. Fyll upp i en väl rengjord burk och sätt på lock. Låt svalna helt och förvara därefter marmeladen i kylen.

5. Vid servering: Lägg upp mjukost och fikonmarmelad på pepparkakorna precis innan gästerna kommer eller servera i skålar och låt gästerna garnera själva. Hacka valnötter grovt och strö över.

Njut!