Viltköttbullar med messmörssås, potatismos och pressgurka

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:


Viltköttbullarna

1. Blanda hackad lök, viltfärs och ägg.

2. Rör ut ströbrödet i grädden, låt stå i fem minuter och svälla.

3. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna. Rulla färsen till bollar. Stek köttbullarna i smör.

Potatismos

Mosa potatisen med elvisp. Tillsätt mjöl, smör, salt och peppar.

Messmörssås

1. Fräs löken i smöret. Tillsätt köttbuljongen och koka ner till hälften återstår.

2. Tillsätt vispgrädde och messmör.

3. Rör ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp.

Pressgurka

1. Rör ihop ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst upp sig.

2. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Hacka persiljan och lägg i.

3. Servera köttbullarna med potatismos, messmörssås, pressgurka och rårörda lingon.