Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Frågor och svar

Frågor och svar

  • Från vilken leverantör köper Fjällbrynt ost?

    Fjällbrynt köper in ost från ett stort svenskt mejeriföretag, vars osttillverkning sker i Mellansverige.

  • Kan man frysa in mjukost och messmör som inte går åt?

    Det går att frysa in både messmör och mjukost. Dock kan produkternas konsistens efter upptining bli grynig och det kan bildas lite vätska. Även smaken kan påverkas något. Ett tips för messmör och mjukost som varit fryst är att använda det i matlagning som god smaksättning.

  • Köper Fjällbrynt in omarbetade partier ost?

    Nej, Fjällbrynt använder inte omarbetad ost. Majoriteten av den ost vi använder är speciellt beställd för vår räkning.
    Det är också viktigt för oss att använda samma typ av ost vid varje produktionstillfälle för att ha samma konsistens och goda smak på våra produkter. Vi använder enbart svensk ost till våra mjukostar.

  • Vad är det för typ av ost som Fjällbrynt använder?

    Vi köper ost i stora block om 10 kg och det är samma goda ost som säljs i butik till konsumenter, men i större format för att underlätta logistik och hantering. Vi använder enbart svensk ost till våra mjukostar.

  • Vad betyder egentligen ordet Fjällbrynt?

    Första halvan av namnet Fjällbrynt är inga konstigheter; ”Fjäll” syftar helt enkelt på våra natursköna nordiska berg som sträcker sig över trädgränsen. Fjällen är dessutom avbildade i vår klassiska logotyp.

    Den andra halvan av namnet, ”brynt”, betyder något som gjorts brunt genom upphettning, och ordet syftar på hur messmöret tillverkas. Vasslen, eller mesen, som är huvudingrediensen i messmör bryns under tillverkningen för att ge messmöret dess fina egenskaper.

  • Varför har ni flyttat produktionen till Haninge?

    Tillverkningsanläggningen vi hade i Östersund fram till 2018 hyrde vi av Arla. När avtalet sades upp av dem stod vi inför att bygga en ny, egen anläggning.

    Vi beslutade oss för att samordna produktionen med de övriga företagen inom Foodmark för största möjliga effektivitet, och möjligheter att jobba ännu mer hållbart.

    I dag ligger hela bolagets produktion i skärgårdskommunen Haninge, men våra jämtländska rötter lever vidare i varumärket Fjällbrynt och våra produkter.

Filtrera på typ av fråga

Filtrera:
  • Vanliga frågor och svar
  • Fjällbrynt
  • Förpackningar
  • Messmör
  • Mjukost
  • Tillverkning

Hittade du inte din fråga?

Om du saknar någon fråga här som du tycker borde vara med, kontakta oss gärna här: https://www.fjallbrynt.se/kontakt/

Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE