Historia

1937: Inez och Bertil Rydberg startar majonnästillverkning i deras fiskaffär på söder i Stockholm.

1939: Flera mejerier går ihop till en förening under namnet Jämtlands Mejeriförening. I samband med detta registreras varumärket Fjällbrynt .

1942: OP Majonnäsfabrik startar produktion av majonnäs och såser.

1972: OP ingår i säljsamarbete med France Food.

1973: Tom och Monica Christensen köper Rydbergs.

1975: Delikat Sallader börjar med direktdistribution i Sverige.

1976: OP och France Food flyttar in i nya fabriker i Jordbro.

1986: Rydbergs bygger ny fabrik i Spånga.

1988: OP och France Food går samman under namnet Foodmark.

1990: Arla förvärvar Rydbergs.

1994: Rydbergs förvärvar Foodmark och Klintebys Konservfabrik på Gotland.

1996: Delikat köper Rydbergs.

1997: Agras svenska verksamheter får namnet Foodmark.

2004: Foodmark köper Gottfrids charkfabrik.

2010: Fjällbrynt i Östersund förvärvas.

2015: Lohmanders i Norrköping förvärvas.

2016: Foodmarks huvudkontor flyttar från Jordbro till Sundbyberg.

2017: Bygget av Foodmarks nya produktionsanläggning i Haninge påbörjas.

 

Ja, det här kan tyckas krångligt. Vill du läsa mer om Foodmarks historia kan du klicka här