Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Choklad- och dadelbollar med Messmör

Fira in julen med dessa supergoda choklad- och dadelbollar med Messmör! Recept av Systrarna Eisenman

25
1
2
3
4
5
1 röst
10 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 10 portioner

Dadlar utan kärna
200 g
200 g
Kakao
3 msk
3 msk
Messmör
1 dl
1 dl
Havregryn
1 dl
1 dl
Kokosflingor (att rulla bollarna i)
1 dl
1 dl

Gör så här

1.

Rosta kokosflingorna i en torr stekpanna tills de börjar få lite färg. Låt svalna.

2.

Kör dadlarna i en matberedare till en slät massa.

3.

Tillsätt kakao, messmör och havregryn.

4.

Mixa ingredienserna tills allt har blandats.

5.

Forma till bollar och rulla sen i kokos.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Messmör Original