Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Hjortroncupcakes med messmörsfrosting

Hjortroncupcakes med messmörsfrosting

1
2
3
4
5
18 röster
Skriv utSkriv ut recept
  • MÄNGD:
    12 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175°.

2. Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna.

3. Vispa ihop smör och socker i en bunke med elvisp. Vispa 5 minuter.

4. Vispa in ett ägg i taget till en jämn smet. Vänd i gräddfilen.

5. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke.

6. Sikta ned i smeten och blanda till en jämn smet med en slickepott. Vänd in hjortronen (spara ca 1 dl till garneringen).

7. Ställ muffinsformar på plåten. Fyll formarna till tre fjärdedelar med smet.

8. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills de är genomgräddade

9. Vispa snabbt ihop Messmör och färskost till en frosting.

10. Spritsa eller klicka ut frostingen på muffinsen. Toppa med några hjortron.

Klart! Ät! Njut! Men inte fler än fem på samma gång, bara ett tips.

INGREDIENSER:

  • Smet
  • 125 gram smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1 dl gräddfil
  • 200 gram hjortron, tinade

  • Frosting
  • 2 dl Messmör
  • 200 gram färskost/cream cheese
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
  • Messmör Lätt
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Messmörssnäckor
Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE