Sätt ugnen på 165 grader.
Citron- & lax med pressad potatis
Servera laxen till nykokt och pressad potatis. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Färsk lax
600 g
600 g
Citronpeppar
1 tsk
1 tsk
Créme fraiche
2 dl
2 dl

Messmör Natur
2 msk
2 msk
Hackad dill
1 msk
1 msk
Hackad gräslök
1 msk
1 msk
Finrivet skal av citron
1 st
1 st
Gör så här
1.
2.
Lägg laxen i en ugnfastform med skinnsidan neråt och strö över citronpeppar.
3.
Blanda ihop crème fraiche och messmör, bred över laxen.
4.
Sätt in mitt i ugnen ca 20-25 minuter.
5.
Ta ut laxen ur ugnen, strö över hackad dill och gräslök.
6.
Riv citronskal över laxen. Skär upp citronen i klyftor och servera till.
Klart!
REKOMMENDERADE PRODUKTER: