Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Citron- & lax med pressad potatis

Servera laxen till nykokt och pressad potatis. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

1
2
3
4
5
0 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Färsk lax
600 g
600 g
Citronpeppar
1 tsk
1 tsk
Créme fraiche
2 dl
2 dl
Messmör Natur
2 msk
2 msk
Hackad dill
1 msk
1 msk
Hackad gräslök
1 msk
1 msk
Finrivet skal av citron
1 st
1 st

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 165 grader.

2.

Lägg laxen i en ugnfastform med skinnsidan neråt och strö över citronpeppar.

3.

Blanda ihop crème fraiche och messmör, bred över laxen.

4.

Sätt in mitt i ugnen ca 20-25 minuter.

5.

Ta ut laxen ur ugnen, strö över hackad dill och gräslök.

6.

Riv citronskal över laxen. Skär upp citronen i klyftor och servera till.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Messmör Natur