Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Hjortroncupcakes med messmörsfrosting

1
2
3
4
5
0 röster
12 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 12 portioner

Smet:
Smör
125 g
125 g
Strösocker
1,5 dl
1,5 dl
Ägg
3 st
3 st
Vetemjöl
3 dl
3 dl
Bakpulver
1,5 tsk
1,5 tsk
Vaniljsocker
1 tsk
1 tsk
Salt
1 krm
1 krm
Gräddfil
1 dl
1 dl
Tinade hjortron
200 g
200 g
Frosting:
Messmör Original
2 dl
2 dl
Eller
Messmör Lätt
2 dl
2 dl
Färskost/cream cheese
200 g
200 g

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 175°.

2.

Smält smöret i en kastrull. Låt det svalna.

3.

Vispa ihop smör och socker i en bunke med elvisp. Vispa 5 minuter.

4.

Vispa in ett ägg i taget till en jämn smet. Vänd i gräddfilen.

5.

Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt i en annan bunke.

6.

Sikta ned i smeten och blanda till en jämn smet med en slickepott. Vänd in hjortronen (spara ca 1 dl till garneringen).

7.

Ställ muffinsformar på plåten. Fyll formarna till tre fjärdedelar med smet.

8.

Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills de är genomgräddade.

9.

Vispa snabbt ihop Messmör och färskost till en frosting.

10.

Spritsa eller klicka ut frostingen på muffinsen. Toppa med några hjortron.

Klart! Ät! Njut! Men inte fler än fem på samma gång, bara ett tips.

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Kategori Messmör