Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Krämig svamppasta med Spicy Pepper

Spicy Pepper mjukost, rökt skinka och stekt svamp är basen i denna snabblagade och supergoda pastarätt!

1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Spicy Pepper
1 tub
1 tub
Spaghetti
400 g
400 g
Smör eller olja
1 msk
1 msk
Scharlottenlökar
2 st
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
2 st
Svamp
250 g
250 g
Kallrökt skinka (kokt skinka funkar också)
200 g
200 g
Grädde
3 dl
3 dl
Grönsaksbuljongtärning
1 st
1 st
Riven parmesanost
1,5 dl
1,5 dl
Bladpersilja
0,5 dl
0,5 dl
Pastavatten
0,5 dl
0,5 dl
Salt och chiliflakes efter smak

Gör så här

1.

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Kom ihåg att salta vattnet ordentligt, och spara 1/2 dl av vattnet.

2.

Värm smör eller olja i en gryta, hacka löken och stek på medelvärme tills den mjuknar något.

3.

Hacka eller pressa vitlöken, tillsätt i grytan och låt stekas i ca en minut.

4.

Skiva svampen och lägg i tillsammans med lite salt. Fräs i ca 8 minuter eller tills den har fått färg. Rör om regelbundet.

5.

Skär skinkan i tärningar eller strimlor, lägg i grytan och stek i ca 3 minuter.

6.

Tillsätt Spicy Pepper mjukost och rör om.

7.

Häll i grädde och tillsätt grönsaksbuljong och låt kokas upp.

8.

Tillsätt parmesanost och hackad bladpersilja och låt koka på låg värme i några minuter.

9.

Häll av pastavattnet (spara 1/2 dl) och tillsätt pastan i grytan med såsen tillsammans med pastavattnet ni sparade.

10.

Rör om och smaka till med salt och peppar eller chiliflakes.

11.

Toppa med mer parmesanost och persilja och servera t.ex. med gott bröd.

Klart!

Rekommenderade produkter:

Spicy pepper Mjukost