Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Krämig svamppasta med Spicy Pepper

Krämig svamppasta med Spicy Pepper

1
2
3
4
5
17 röster
Skriv utSkriv ut recept
Spicy Pepper mjukost, rökt skinka och stekt svamp är basen i denna snabblagade och supergoda pastarätt!
  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Kom ihåg att salta vattnet ordentligt, och spara 1/2 dl av vattnet.
2. Värm smör eller olja i en gryta, hacka löken och stek på medelvärme tills den mjuknar något.
3. Hacka eller pressa vitlöken, tillsätt i grytan och låt stekas i ca en minut.
4. Skiva svampen och lägg i tillsammans med lite salt. Fräs i ca 8 minuter eller tills den har fått färg. Rör om regelbundet.
5. Skär skinkan i tärningar eller strimlor, lägg i grytan och stek i ca 3 minuter.
6. Tillsätt Spicy Pepper mjukost och rör om.
7. Häll i grädde och tillsätt grönsaksbuljong och låt kokas upp.
8. Tillsätt parmesanost och hackad bladpersilja och låt koka på låg värme i några minuter.
9. Häll av pastavattnet (spara 1/2 dl) och tillsätt pastan i grytan med såsen tillsammans med pastavattnet ni sparade.
10. Rör om och smaka till med salt och peppar eller chiliflakes.
11. Toppa med mer parmesanost och persilja och servera t.ex. med gott bröd.
INGREDIENSER:
  • 400 gram spaghetti
  • 1 msk smör eller olja
  • 2 st scharlottenlökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 250 gram svamp
  • 200 gram kallrökt skinka (kokt skinka funkar också)
  • 1 tub(er) Spicy Pepper
  • 3 dl grädde
  • 1 st grönsaksbuljongtärning
  • 1,5 dl riven parmesanost
  • 0,5 dl bladpersilja
  • 0,5 dl pastavatten
  • Salt och chiliflakes efter smak
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Spicy Pepper
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Frasiga smördegsbullar med Spicy Pepper
Pasta Messmörino
Pasta tagliatelle med messmör, strimlad biff, purjolök, paprika, zuccihni och basilika
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE