Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Lakrits- & messmörskola med flingsalt

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

1
2
3
4
5
1 röst
16 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 16 portioner

Messmör
0,5 dl
0,5 dl
Strösocker
2 dl
2 dl
Vispgrädde
2 dl
2 dl
Glukos
0,5 dl
0,5 dl
Lakritsgranulat
0,5 msk
0,5 msk
Svart hushållsfärg
1 tsk
1 tsk
Flingsalt
1 tsk
1 tsk

Gör så här

1.

Koka socker och grädde på svag värme tills sockret löst sig.

2.

Tillsätt messmör, glukos, lakritsgranulat och hushållsfärg.

3.

Koka till 122 grader eller gör ett kulprov. Rör om då och då under tiden så det inte bränner i botten.

4.

Häll upp kolan i en folieform fodrat med bakplåtspapper.

5.

Låt kolan svalna fem minuter, strö över flingsalt.

6.

Låt kolan svalna i rumstemperatur under natten. Skär upp i bitar.

Klart!

Rekommenderade produkter

Messmör Original