Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Ljuvlig Messmörskola

Ljuvlig Messmörskola

1
2
3
4
5
157 röster
Skriv utSkriv ut recept

Dessa försvinnande goda kolor med Messmör är ett måste i juletider!

Recept av Systrarna Eisenman

 

GÖR SÅ HÄR:

Smörj en liten form, ca 15 x 10 cm (eller avlång bakform).

Smält smöret i en kastrull. Rör ner övriga ingredienser förutom flingsalt.

Koka upp över låg värme tills allt socker har lösts upp. Ta bort eventuellt socker på sidorna av kastrullen med en blöt pensel.

Öka värmen något och låt koka till en temperatur av 125 grader. Rör försiktigt då och då så det inte bränns vid – men var försiktig med att röra för mycket då sockret kan då kristallisera sig!

Häll upp blandningen i formen. Låt svalna något, strö sedan över lite flingsalt.

Låt kallna och stelna, skär sedan i rutor med en smord kniv (ca 30 rutor).

Slå in i smörpapper.

INGREDIENSER:
  • 50 gram smör
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 0,5 dl glykos
  • 2 dl Messmör
  • 0,5 tsk ättiksprit (12 %)
  • 1 nypa(or) flingsalt
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Choklad- och dadelbollar med Messmör
Godaste messmörsglassen
Messmörsvisp med bär
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE