Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Meseriddare med banan och cashew

Meseriddare med banan och cashew

1
2
3
4
5
9 röster
Skriv utSkriv ut recept

Fattiga riddare på Fjällbrynts vis är allt annat än fattiga!

Recept av Caroline i köket

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
  1. Bred messmör på brödskivorna. Mosa bananerna och fördela över. Strö på nötter. Lägg ihop bröden till dubbelmackor och tryck till försiktigt.
  2. Vispa ihop ägg, mjölk och lite salt i en djup tallrik.
  3. Doppa smörgåsarna på båda sidor i äggstanningen. De kan med fördel få suga åt sig äggstanningen en liten stund innan de steks.
  4. Stek bröden i ganska rikligt med smör på båda sidor.
  5. Dela riddarna på diagonalen och servera dem nystekta.
INGREDIENSER:
  • 8 msk Messmör
  • 8 skiva(or) formbröd av större modell (tex Roast'n toast)
  • 2 st bananer
  • 4 msk grovhackade cashewnötter
  • 4 st ägg
  • 2 dl mjölk (3%)
  • salt
  • smör
  • bär till servering
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Mesegrottor med hasselnötter
Macka med messmör, hallonmarmelad & jordnötter
Grillad toast med mjukost Spicy tuna, jalapeño och picklad rödlök
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE