Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Messmörscheescake

Fjällbrynt Messmör, hjortron och björnbär – så gör man en cheesecake riktigt nordisk!

1
2
3
4
5
1 röst
8 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 8 portioner

Messmör
200 g
200 g
Smält smör
200 g
200 g
Finkrossade digestivekex
400 g
400 g
Ägg
2 st
2 st
Kesella gourmet
250 g
250 g
Socker
1 dl
1 dl
Limesaft och rivet limeskal
1 msk
1 msk
Vaniljsocker
1 msk
1 msk
Hjortron
3 dl
3 dl
Björnbär
3 dl
3 dl

TIPS: Byt bär efter säsong och smak, till exempel till blåbär och lingon!

Gör så här

1.

Värm ugnen till 150 °C. Blanda smöret, kexsmulorna och ett av äggen, och lägg blandningen i en springform. Blanda det andra ägget med Kesella, messmör, socker, limesaft, limeskal och vaniljsocker och lägg det ovanpå smulblandningen i formen.

2.

Grädda i ca 20 minuter och låt svalna. Ta en tredjedel av hjortronen och björnbären, mosa dem tillsammans och bred ut blandningen över kakan. Spara resten av bären till dekoration eller servera som tillbehör.

Klart!

Rekommenderade produkter:

Messmör Original