Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Messmörscheescake

Messmörscheescake

1
2
3
4
5
37 röster
Skriv utSkriv ut recept

Fjällbrynt Messmör, hjortron och björnbär – så gör man en cheesecake riktigt nordisk! För variation kan bären bytas efter säsong, till exempel till blåbär och lingon.

  • MÄNGD:
    8 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

Värm ugnen till 150 °C. Blanda smöret, kexsmulorna och ett av äggen, och lägg blandningen i en springform. Blanda det andra ägget med Kesella, messmör, socker, limesaft, limeskal och vaniljsocker och lägg det ovanpå smulblandningen i formen. Grädda i ca 20 minuter och låt svalna. Ta en tredjedel av hjortronen och björnbären, mosa dem tillsammans och bred ut blandningen över kakan. Spara resten av bären till dekoration eller servera som tillbehör.

INGREDIENSER:
  • 250 gram smält smör
  • 400 gram finkrossade digestivekex
  • 2 ägg
  • 250 gram Kesella gourmet
  • 200 gram Fjällbrynt messmör
  • 1 dl socker
  • 1 msk limesaft och rivet limeskal
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl hjortron
  • 3 dl björnbär
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE