Värm ugnen till 150 °C. Blanda smöret, kexsmulorna och ett av äggen, och lägg blandningen i en springform. Blanda det andra ägget med Kesella, messmör, socker, limesaft, limeskal och vaniljsocker och lägg det ovanpå smulblandningen i formen.
Messmörscheescake
Fjällbrynt Messmör, hjortron och björnbär – så gör man en cheesecake riktigt nordisk!
Ingredienser
Receptet gäller för 8 portioner

 
 Messmör 
 
 
 200 g 
 
 
 200 g 
 
 
 Smält smör 
 
 
 200 g 
 
 
 200 g 
 
 
 Finkrossade digestivekex 
 
 
 400 g 
 
 
 400 g 
 
 
 Ägg 
 
 
 2 st 
 
 
 2 st 
 
 
 Kesella gourmet 
 
 
 250 g 
 
 
 250 g 
 
 
 Socker 
 
 
 1 dl 
 
 
 1 dl 
 
 
 Limesaft och rivet limeskal 
 
 
 1 msk 
 
 
 1 msk 
 
 
 Vaniljsocker 
 
 
 1 msk 
 
 
 1 msk 
 
 
 Hjortron 
 
 
 3 dl 
 
 
 3 dl 
 
 
 Björnbär 
 
 
 3 dl 
 
 
 3 dl 
 TIPS: Byt bär efter säsong och smak, till exempel till blåbär och lingon!
Gör så här
 1.
 
 
 
 
 2.
 
 
 
 Grädda i ca 20 minuter och låt svalna. Ta en tredjedel av hjortronen och björnbären, mosa dem tillsammans och bred ut blandningen över kakan. Spara resten av bären till dekoration eller servera som tillbehör.
Klart!
 Rekommenderade produkter: