Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Messmörsdressing till poké bowl

Lite sött och vaniljigt möter sälta och hetta i den här svensk-hawaiianska bowlen.

1
2
3
4
5
1 röst
2 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 2 portioner

Dressingen
Messmör
2 msk
2 msk
Naturell yoghurt
1 dl
1 dl
Chili
Salt
Peppar
Bowlen
Messmör
2 msk
2 msk
Japansk soja
0,5 dl
0,5 dl
Tunt skivad salladslök
1
1
Salt och peppar
Rå tärnad MSC-märkt tonfisk
200 g
200 g
Rundkornigt kokt ris
2 portioner
2 portioner
Att toppa med
Avokado
Rädisor
Mango
Groddar
Sojabönor
Färsk svamp
Gurka

Gör så här

1.

Blanda soja, salladslök, och lite salt och peppar i en skål.

2.

Vänd ner tonfisken och låt marinera medan du förbereder resten.

3.

Fördela riset i botten på två skålar och lägg på tonfisken.

4.

Toppa med ditt val av grönsaker.

5.

Klicka sist på dressingen.

Klart!

Rekommenderade produkter:

Messmör Original