Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr

Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr

1
2
3
4
5
9 röster
Skriv utSkriv ut recept

Den här kakan är glutenfri, servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    10 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 175°

2. Smörj en springform (19-20cm) och mjöla med mandelmjöl.

3. Vispa socker och ägg.

4. Rör ner hasselnötsmjöl och mandelmjöl.

5. Smält smöret och rör ner i smeten. Vänd i maizena.

6. Häll upp smeten i formen.

7. Grädda kakan mitt i ugnen 45-50 minuter. Känn så att kakan stelnat i mitten. Lägg ev. på folie sista 10 minuterna.

8. Koka upp grädden till glasyren. Lägg chokladen i en skål.

9. Ta ut kakan och låt svalna.

10. Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret och låt glasyren svalna något.

11. Glasera kakan med chokladglasyren.

12. Blanda messmör och vatten, ringla messmöret över kakan och strö över nötterna.

INGREDIENSER:
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3 dl hasselnötsmjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • 75 gram smör
  • 1 msk maizena

  • Glasyr:
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 gram mörk choklad, hackad
  • 10 gram smör
  • 3 msk messmör original
  • 1 tsk vatten
  • 0,5 dl grovhackade nötter
  • smör till formen
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Messmör & kola milkshake
Hjortroncupcakes med messmörsfrosting
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE