Sätt ugnen på 175°
Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr
Den här kakan är glutenfri, servera gärna med lättvispad grädde eller vaniljglass. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
Ingredienser
Recept för ca 10 portioner

Gör så här
Smörj en springform (19-20cm) och mjöla med mandelmjöl.
Vispa socker och ägg.
Rör ner hasselnötsmjöl och mandelmjöl.
Smält smöret och rör ner i smeten. Vänd i maizena.
Häll upp smeten i formen.
Grädda kakan mitt i ugnen 45-50 minuter. Känn så att kakan stelnat i mitten. Lägg ev. på folie sista 10 minuterna.
Koka upp grädden till glasyren. Lägg chokladen i en skål.
Ta ut kakan och låt svalna.
Häll grädden över chokladen och rör tills all choklad har smält. Rör i smöret och låt glasyren svalna något.
Glasera kakan med chokladglasyren.
Blanda messmör och vatten, ringla messmöret över kakan och strö över nötterna.