Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Renskavsgryta med messmör och kantareller

1
2
3
4
5
0 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Renskav
500 g
500 g
Lök
1 st
1 st
Kantareller
2 dl
2 dl
Grädde
3 dl
3 dl
Messmör
Eller
Messmör Lätt
Soja
2 tsk
2 tsk
Viltfond
2 msk
2 msk
Enbär
6 – 8 st
6 – 8 st
Smör, salt, peppar, persilja

Gör så här

1.

Stek lök, renskav och kantareller i smör i en stor gryta.

2.

Häll i grädde, soja, fond, messmör och mortlad/krossade enbär.

3.

Låt koka ihop i ca 10 minuter.

4.

Salta och peppra och i med mycket persilja.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Kategori Messmör