Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Lakrits- & messmörskola med flingsalt

Lakrits- & messmörskola med flingsalt

1
2
3
4
5
86 röster
Skriv utSkriv ut recept

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    16 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Koka socker och grädde på svag värme tills sockret löst sig.

2. Tillsätt messmör, glukos, lakritsgranulat och hushållsfärg.

3. Koka till 122 grader eller gör ett kulprov. Rör om då och då under tiden så det inte bränner i botten.

4. Häll upp kolan i en folieform fodrat med bakplåtspapper.

5. Låt kolan svalna fem minuter, strö över flingsalt.

6. Låt kolan svalna i rumstemperatur under natten. Skär upp i bitar.

INGREDIENSER:
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 dl messmör original
  • 0,5 dl glukos
  • 0,5 msk lakritsgranulat
  • 1 tsk svart hushållsfärg
  • 1 tsk flingsalt
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Lingonripplad Semifreddo med blåbärsgranola
Messmör & kola milkshake
Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE