Lingonripplad Semifreddo med blåbärsgranola
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
- MÄNGD:
8 Portioner
1. Ta fram tre skålar. Vispa upp grädden i en. Vispa upp äggulorna och florsockret till en fluffig smet i en annan skål, vispa i messmöret. Vispa upp äggvitorna i den tredje skålen.
2. Vänd i grädden i äggulesmeten och sedan äggvitorna, blanda ihop till en glassmassa.
3. Varva glassmassan med lingonsylten, rippla lingonsylten mellan varven i en form. Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar.
Blåbärsgranola
1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ihop havregrynen och fröna. Rör ihop honung och olja, blanda det med fröna och grynen.
2. Strö ut alltihop på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen i ca 15–20 min. Rör om en gång emellanåt. Ta ut plåten och blanda i torkade blåbär eller blåbärspulver.
3. Strö granolan över glassen innan du serverar.