Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Krämig vegetarisk soppa med messmör rotfrukter och spenat och mjuk chèvre

Krämig vegetarisk soppa med messmör rotfrukter och spenat och mjuk chèvre

1
2
3
4
5
35 röster
Skriv utSkriv ut recept

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    6 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

Skala löken, morötterna och palsternackan. Hacka löken grovt och skär rotfrukterna i kuber. Lägg löken och rotfrukterna i en stor kastrull. Häll i grönsaksbuljongen, koka upp och sjud i 5 minuter. Tillsätt linserna och koka ytterligare 15 minuter.

Mixa soppan med en mixerstav och tillsätt grädde och messmör. Koka upp soppan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. lite mer buljong eller vatten.

Häll upp soppan i skålar och toppa med spenat, chevré och paprikapulver. Servera gärna bröd till med messmör.

INGREDIENSER:
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl linser
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk messmör

  • Tillbehör:
  • 40 gram babyspenat
  • 100 gram chevréost
  • nypa(or) paprikapulver gärna rökt paprika pulver eller cayennepeppar
  • 6 skiva(or) bröd
  • messmör
DELA RECEPT
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE