Krämig vegetarisk soppa med messmör rotfrukter och spenat och mjuk chèvre

1
2
3
4
5
10 röster

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

INGREDIENSER:
  • 1 st gul lök
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 2 dl linser
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk messmör

  • Tillbehör:
  • 40 gram babyspenat
  • 100 gram chevréost
  • nypa(or) paprikapulver gärna rökt paprika pulver eller cayennepeppar
  • 6 skiva(or) bröd
  • messmör
GÖR SÅ HÄR:

Skala löken, morötterna och palsternackan. Hacka löken grovt och skär rotfrukterna i kuber. Lägg löken och rotfrukterna i en stor kastrull. Häll i grönsaksbuljongen, koka upp och sjud i 5 minuter. Tillsätt linserna och koka ytterligare 15 minuter.

Mixa soppan med en mixerstav och tillsätt grädde och messmör. Koka upp soppan och smaka av med salt och peppar. Tillsätt ev. lite mer buljong eller vatten.

Häll upp soppan i skålar och toppa med spenat, chevré och paprikapulver. Servera gärna bröd till med messmör.