Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Citronkyckling med messmör- och dragonsås med sötpotatisklyftor

Riktigt mumsiga smaker tillsammans. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Kycklingen
Kyckling
1 st
1 st
Raps eller olivolja
1 msk
1 msk
Salt
1 nypa
1 nypa
Malen peppar
1 nypa
1 nypa
Citronglace
Pressad citronsaft (spar skalet)
2 msk
2 msk
Flytande honung
2 msk
2 msk
Soja
2 msk
2 msk
Sötpotatisklyftor
Sötpotatisar
3 st
3 st
Raps eller olivolja
2 msk
2 msk
Salt
1 nypa
1 nypa
Dragon och messmörssås
Messmör
1 msk
1 msk
Schalottenlök
1 st
1 st
Kycklingbuljong
1 dl
1 dl
Vispgrädde
3 dl
3 dl
Maizena
1 tsk
1 tsk
Hackad dragon
3 msk
3 msk
Råsallad på hyvlad broccoli
Broccoli
1 st
1 st
Solrosskott
1 dl
1 dl

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 165 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfastform. Salta, peppra och ringla över oljan. Sätt in kycklingen i ugnen 55 minuter. Rör under tiden ihop alla ingredienser glacen, gör sötpotatisen och såsen.

2.

Skär sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt, ringla över oljan. Ta ut kycklingen och pensla med glace. Sätt tillbaka kycklingen i ugnen 5 minuter. Ta ut den igen och pensla en gång till med resten av glacen. Lägg aluminiumfolie över. Höj temperatur till 225 grader och rosta sötpotatisen i ca 15-20 minuter, tills de är mjuka och fått lite färg. Ta ut sötpotatisen och strö över salt. Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i en kastrull i lite smör. Häll på buljongen och grädden, koka upp. Vispa i messmör. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Rör ner dragonen. Hyvla broccolin tunt på en mandolin och blanda med solrosskott.

3.

Lägg upp sötpotatisen i en stor form, lägg i kycklingen och riv citronskal över. Servera med messmör och dragonsåsen, hyvlad broccoli och solrosskott

Klart!

Rekommenderade produkter:

Messmör Original