Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Citronkyckling med messmör och dragonsås med sötpotatisklyftor, örtsalt och hyvlad broccoli och solrosskott

Citronkyckling med messmör och dragonsås med sötpotatisklyftor, örtsalt och hyvlad broccoli och solrosskott

1
2
3
4
5
9 röster
Skriv utSkriv ut recept

Riktigt mumsiga smaker tillsammans. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 165 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfastform. Salta, peppra och ringla över oljan. Sätt in kycklingen i ugnen 55 minuter.

Rör under tiden ihop alla ingredienser glacen,  gör sötpotatisen och såsen.

 

Skär sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt, ringla över oljan. Ta ut kycklingen och pensla med glace. Sätt tillbaka kycklingen i ugnen 5 minuter. Ta ut den igen och pensla en gång till med resten av glacen. Lägg aluminiumfolie över.

Höj temperatur till 225 grader och rosta sötpotatisen i ca 15-20 minuter, tills de är mjuka och fått lite färg. Ta ut sötpotatisen och strö över salt.

Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i en kastrull i lite smör. Häll på buljongen och grädden, koka upp. Vispa i messmör. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Rör ner dragonen.

Hyvla broccolin tunt på en mandolin och blanda med solrosskott.

 

Lägg upp sötpotatisen i en stor form, lägg i kycklingen och riv citronskal över. Servera med messmör och dragonsåsen,  hyvlad broccoli och solrosskott

INGREDIENSER:
  • 1 st kyckling
  • 1 msk raps eller olivolja
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) malen peppar

  • Citronglace:
  • 2 msk pressad citronsaft (spar skalet)
  • 2 msk flytande honung
  • 2 msk soja

  • Sötpotatisklyftor:
  • 3 st sötpotatisar
  • 2 msk raps eller olivolja
  • 1 nypa(or) salt

  • Dragon och messmörssås:
  • 1 st schalottenlök
  • 1 dl kycklingbuljong
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk messmör
  • 1 tsk maizena
  • 3 msk hackad dragon

  • Råsallad på hyvlad broccoli:
  • 1 st broccoli
  • 1 dl solrosskott
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör
  • Messmör Original
  • Messmör Gammeldags
  • Messmör Lätt
  • Messmör Natur
DELA RECEPT
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE