Citronkyckling med messmör och dragonsås med sötpotatisklyftor, örtsalt och hyvlad broccoli och solrosskott
Riktigt mumsiga smaker tillsammans. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
- MÄNGD:
4 Portioner
Sätt ugnen på 165 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfastform. Salta, peppra och ringla över oljan. Sätt in kycklingen i ugnen 55 minuter.
Rör under tiden ihop alla ingredienser glacen, gör sötpotatisen och såsen.
Skär sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt, ringla över oljan. Ta ut kycklingen och pensla med glace. Sätt tillbaka kycklingen i ugnen 5 minuter. Ta ut den igen och pensla en gång till med resten av glacen. Lägg aluminiumfolie över.
Höj temperatur till 225 grader och rosta sötpotatisen i ca 15-20 minuter, tills de är mjuka och fått lite färg. Ta ut sötpotatisen och strö över salt.
Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i en kastrull i lite smör. Häll på buljongen och grädden, koka upp. Vispa i messmör. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Rör ner dragonen.
Hyvla broccolin tunt på en mandolin och blanda med solrosskott.
Lägg upp sötpotatisen i en stor form, lägg i kycklingen och riv citronskal över. Servera med messmör och dragonsåsen, hyvlad broccoli och solrosskott