Citronkyckling med messmör och dragonsås med sötpotatisklyftor, örtsalt och hyvlad broccoli och solrosskott

Riktigt mumsiga smaker tillsammans. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

MÄNGD: 4 Portioner

INGREDIENSER:
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 165 grader. Lägg kycklingen i en ugnsfastform. Salta, peppra och ringla över oljan. Sätt in kycklingen i ugnen 55 minuter.

Rör under tiden ihop alla ingredienser glacen,  gör sötpotatisen och såsen.

 

Skär sötpotatisen i klyftor och lägg på en plåt, ringla över oljan. Ta ut kycklingen och pensla med glace. Sätt tillbaka kycklingen i ugnen 5 minuter. Ta ut den igen och pensla en gång till med resten av glacen. Lägg aluminiumfolie över.

Höj temperatur till 225 grader och rosta sötpotatisen i ca 15-20 minuter, tills de är mjuka och fått lite färg. Ta ut sötpotatisen och strö över salt.

Skala och hacka schalottenlöken. Fräs den i en kastrull i lite smör. Häll på buljongen och grädden, koka upp. Vispa i messmör. Rör ut maizena i lite kallt vatten och vispa ner i såsen. Rör ner dragonen.

Hyvla broccolin tunt på en mandolin och blanda med solrosskott.

 

Lägg upp sötpotatisen i en stor form, lägg i kycklingen och riv citronskal över. Servera med messmör och dragonsåsen,  hyvlad broccoli och solrosskott