Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Grillad lax med messmörssås och potatissallad med ärter och avokado

En fräsch grön rätt som passar bra till lunch, middag, på buffébordet och till fest. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Till laxen
Laxfilé
600 g
600 g
Raps eller olivolja
2 msk
2 msk
Potatisar
8 st
8 st
Salt
1 nypa
1 nypa
Malen peppar
1 nypa
1 nypa
Potatissallad med ärter och avokado
Avocado
1 st
1 st
Gröna ärtor
1 dl
1 dl
Sockerärtor, strimlade
50 g
50 g
Ärtskott
30 g
30 g
Rödvinsvinäger
0,5 msk
0,5 msk
Raps eller olivolja
2 msk
2 msk
Salt
1 nypa
1 nypa
Malen peppar
1 nypa
1 nypa
Messmörssås
Messmör
2 msk
2 msk
Grekisk yoghurt
2 dl
2 dl
Vitlöksklyfta, finhackad
1 st
1 st
Hackad gräslök
2 msk
2 msk
Tillbehör
Citron
1 st
1 st
Honung
1 tsk
1 tsk
Ärtskott

Gör så här

1.

Skär potatisen i kuber. Dela, skala och skär avokadon i tärningar. Blanda potatisen, avokadon och alla övriga ingredienser i en skål.

2.

Skär laxen i fyra bitar. Pensla med olja, salta och peppra. Grilla bitarna i grillpanna eller i grillen på båda sidor, tills de är genom stekt.

3.

Rör ihop alla ingredienser till såsen.

4.

Pensla citronbitarna med lite honung och grilla bitarna och servera till. Lägg upp laxen och citronen på tallrikar. Servera med potatissalladen och messmörsåsen.

5.

Toppa med ärtskott.

Klart!

Rekommenderade produkter:

Messmör Original