Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Hamburgare med rödlöksmarmelad och messmörsdressing

Om man vill lyxa till burgaren lite extra, kan man servera med BBQ-sås, avokado och ost. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.,

1
2
3
4
5
0 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Hamburgaren:
Nötfärs
600 g
600 g
Salt
Malen svartpeppar
Smör till stekning
Rödlöksmarmelad:
Rödlökar
2 st
2 st
Rödvinsvinäger
3 dl
3 dl
Strösocker
2 dl
2 dl
Messmörsdressing:
Majonnäs
1 dl
1 dl
Gräddfil
2 msk
2 msk
Messmör original
2 msk
2 msk
Salt
1 krm
1 krm
Malen vitpeppar
1 krm
1 krm
Tillbehör:
Hamburgerbröd
4 st
4 st
Ruccola
Gemsallad
Saltgurka

Gör så här

1.

Forma färsen till fyra burgare.

2.

Skiva rödlöken tunt och lägg i en kastrull tillsammans med rödvinsvinäger och strösocker. Rör om och koka upp, låt sjuda några minuter tills blandningen börjar tjockna. Låt marmeladen svalna.

3.

Blanda ihop alla ingredienser till messmörsdressingen.

4.

Stek burgarna ett par minuter på varje sida, salta och peppra.

5.

Dela hamburgerbröden och rosta snittytan i stekpannan med lite smör.

6.

Lägg på salladen på botten, lätt på burgarna, rödlöksmarmeladen och toppa med dressningen. Lägg på locket. Servera saltgurka till.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Messmör Original