Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Kladdkaka med messmörsfrosting

Mörk chokladkladdkaka möter krämig och smakrik frosting. Mums!

1
2
3
4
5
1 röst
8 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för ca 8 portioner

Kladdkaka
Ägg
2
2
Socker
3 dl
3 dl
Vaniljsocker
1 tsk
1 tsk
Kakao
4 msk
4 msk
Salt
1 krm
1 krm
Vetemjöl
1,5 dl
1,5 dl
Smält smör
100 g
100 g
Frosting
Fjällbrynt messmör
100 g
100 g
Rumsvarmt smör
50 g
50 g
Färskost
100 g
100 g
Vaniljextrakt
1 tsk
1 tsk
Florsocker
2 dl
2 dl
Vispgrädde
1 dl
1 dl

TIPS: Toppa gärna med karamelliserade hasselnötter.

Gör så här

1.

Börja med kladdkakan: Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter.

2.

Rör ihop ägg och socker, blanda i övriga ingredienser och häll smeten i formen.

3.

Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter på 200 ºC. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt svalna.

4.

Frosting: Vispa ihop messmör, smör, vaniljextrakt och färskost till en jämn, klumpfri smet. Sikta i florsockret och vispa igen. Avsluta med att vispa på full effekt och samtidigt hälla i grädden.

5.

Fyll frostingen i en spritspåse och spritsa sedan ut den på kakan.

Klart!

Rekommenderade produkter:

Messmör original