Börja med kladdkakan: Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter.
Kladdkaka med messmörsfrosting
Mörk chokladkladdkaka möter krämig och smakrik frosting. Mums!
Ingredienser
Receptet gäller för ca 8 portioner
Kladdkaka
Ägg
2
2
Socker
3 dl
3 dl
Vaniljsocker
1 tsk
1 tsk
Kakao
4 msk
4 msk
Salt
1 krm
1 krm
Vetemjöl
1,5 dl
1,5 dl
Smält smör
100 g
100 g
Frosting

Fjällbrynt messmör
100 g
100 g
Rumsvarmt smör
50 g
50 g
Färskost
100 g
100 g
Vaniljextrakt
1 tsk
1 tsk
Florsocker
2 dl
2 dl
Vispgrädde
1 dl
1 dl
TIPS: Toppa gärna med karamelliserade hasselnötter.
Gör så här
1.
2.
Rör ihop ägg och socker, blanda i övriga ingredienser och häll smeten i formen.
3.
Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter på 200 ºC. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt svalna.
4.
Frosting: Vispa ihop messmör, smör, vaniljextrakt och färskost till en jämn, klumpfri smet. Sikta i florsockret och vispa igen. Avsluta med att vispa på full effekt och samtidigt hälla i grädden.
5.
Fyll frostingen i en spritspåse och spritsa sedan ut den på kakan.
Klart!
Rekommenderade produkter: