Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Kladdkaka med messmörsfrosting

Kladdkaka med messmörsfrosting

1
2
3
4
5
24 röster
Skriv utSkriv ut recept

Mörk chokladkladdkaka möter krämig och smakrik frosting. Mums!

  • MÄNGD:
    8 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Smörj och bröa en rund bakform, ca 23 cm i diameter. Rör ihop ägg och socker, blanda i övriga ingredienser och häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 minuter på 200 ºC. Den ska fortfarande vara lös i mitten. Låt svalna.

2. Vispa ihop messmör, smör, vaniljextrakt och färskost till en jämn, klumpfri smet. Sikta i florsockret och vispa igen. Avsluta med att vispa på full effekt och samtidigt hälla i grädden. Fyll frostingen i en spritspåse och spritsa sedan ut den på kakan. Tips: Toppa gärna med karamelliserade hasselnötter.

INGREDIENSER:
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 100 gram smält smör

  • Frosting
  • 100 gram Fjällbrynt messmör
  • 50 gram rumsvarmt smör
  • 100 gram färskost
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 2 dl florsocker
  • 1 dl vispgrädde
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Ädelostcheesecake med fikon
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE