Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Lingonripplad Semifreddo med blåbärsgranola

Lingonripplad Semifreddo med blåbärsgranola

1
2
3
4
5
14 röster
Skriv utSkriv ut recept

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    8 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Ta fram tre skålar. Vispa upp grädden i en. Vispa upp äggulorna och florsockret till en fluffig smet i en annan skål, vispa i messmöret. Vispa upp äggvitorna i den tredje skålen.

2. Vänd i grädden i äggulesmeten och sedan äggvitorna, blanda ihop till en glassmassa.

3. Varva glassmassan med lingonsylten, rippla lingonsylten mellan varven i en form. Ställ in formen i frysen i minst 5 timmar.

Blåbärsgranola

1. Sätt ugnen på 160 grader. Blanda ihop havregrynen och fröna. Rör ihop honung och olja, blanda det med fröna och grynen.

2. Strö ut alltihop på en plåt med bakplåtspapper och sätt in mitt i ugnen i ca 15–20 min. Rör om en gång emellanåt. Ta ut plåten och blanda i torkade blåbär eller blåbärspulver.

3. Strö granolan över glassen innan du serverar.

INGREDIENSER:
  • 4 dl vispgrädde
  • 4 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 0,5 dl messmör, original
  • 2 st äggvitor
  • 1 dl lingonsylt

  • Blåbärsgranola:
  • 2 dl havregryn
  • 0,5 dl solrosfrön
  • 0,5 dl hampafrö eller sesamfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk neutral olja
  • 0,5 dl torkade blåbär eller 1msk blåbärspulver
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Messmör & kola milkshake
Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE