Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Mesegrottor med hasselnötter

Det här är en variant av de klassiska hallongrottorna, fast med en spännande och kolasmakande fyllning av messmör. Recept av Caroline i Köket

1
2
3
4
5
2 röster
24 portioner

Ingredienser

Receptet ger ca 24 mesegrottor

Messmör
1,3 dl
1,3 dl
Rumsvarmt smör
250 g
250 g
Strösocker
1,5 dl
1,5 dl
Vetemjöl
4 dl
4 dl
Potatismjöl
1 dl
1 dl
Vaniljsocker
4 tsk
4 tsk
Bakpulver
2 tsk
2 tsk
Hackade hasselnötter
0,5 dl
0,5 dl
Småbrödsformar av papper
24 st
24 st

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda båda mjölsorterna, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner. Knåda ihop till en deg med händerna.

2.

Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i dubbla formar och ställ dem på en plåt.

3.

Gör en fördjupning i varje kaka. Spritsa eller lägg en klick messmör i hålen. Strö på nötter.

4.

Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.

Klart!

Rekommenderade produkter

Messmör Original