Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Mesegrottor med hasselnötter

Mesegrottor med hasselnötter

1
2
3
4
5
30 röster
Skriv utSkriv ut recept

Det här är en variant av de klassiska hallongrottorna, fast med en spännande och kolasmakande fyllning av messmör.

Recept av Caroline i Köket

  • MÄNGD:
    24 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker poröst. Blanda båda mjölsorterna, vaniljsocker och bakpulver och vispa ner. Knåda ihop till en deg med händerna.
  2. Dela degen i 12 bitar och rulla till bollar. Lägg bollarna i dubbla formar och ställ dem på en plåt.
  3. Gör en fördjupning i varje kaka. Spritsa eller lägg en klick messmör i hålen. Strö på nötter.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka 12 minuter.
INGREDIENSER:
  • 250 gram rumsvarmt smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,3 dl Messmör
  • 0,5 dl hackade hasselnötter
  • 24 st småbrödsformar av papper
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Minisemlor med en twist av Messmör
Kladdkaka med messmörsfrosting
Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE