Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Messmörs- & gräslökssås

Messmörs- & gräslökssås

1
2
3
4
5
15 röster
Skriv utSkriv ut recept

Såsen passar perfekt till stekt Kummel.

Receptet är framtaget av kocken och konditorn Elisabeth Johansson och fotot är taget av Wolfgang Kleinschmidt.

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Hacka schalottenlöken och fräs i liten smör

2.  Tillsätt grädde, fiskbuljong och messmör, koka upp såsen

3. Red av med majsena utrört i lite kallt vatten och låt koka upp igen

4. Rör ner hackad gräslök. Smaka av med sal och peppar

INGREDIENSER:
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 msk messmör
  • 1 tsk majsena
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) malen vitpeppar
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
  • Messmör Lätt
  • Messmör Gammeldags
  • Messmör Natur
DELA RECEPT
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE