Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Messmörs- & gräslökssås

Såsen passar perfekt till stekt Kummel. Receptet är framtaget av kocken och konditorn Elisabeth Johansson och fotot är taget av Wolfgang Kleinschmidt.

1
2
3
4
5
0 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Schalottenlök
1 st
1 st
Smör
1 msk
1 msk
Vispgrädde
3 dl
3 dl
Fiskbuljong
1 dl
1 dl
Messmör Original
1 msk
1 msk
Eller
Messmör Lätt
1 msk
1 msk
Eller
Messmör Gammeldags
1 msk
1 msk
Eller
Messmör Natur
1 msk
1 msk
Majsena
1 tsk
1 tsk
Hackad gräslök
3 msk
3 msk
Salt
1 nypa
1 nypa
Malen vitpeppar
1 nypa
1 nypa

Gör så här

1.

Hacka schalottenlöken och fräs i liten smör

2.

Tillsätt grädde, fiskbuljong och messmör, koka upp såsen

3.

Red av med majsena utrört i lite kallt vatten och låt koka upp igen

4.

Rör ner hackad gräslök. Smaka av med sal och peppar

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Kategori Messmör