Hacka schalottenlöken och fräs i liten smör
Messmörs- & gräslökssås
Såsen passar perfekt till stekt Kummel. Receptet är framtaget av kocken och konditorn Elisabeth Johansson och fotot är taget av Wolfgang Kleinschmidt.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Schalottenlök
1 st
1 st
Smör
1 msk
1 msk
Vispgrädde
3 dl
3 dl
Fiskbuljong
1 dl
1 dl

Messmör Original
1 msk
1 msk
Eller

Messmör Lätt
1 msk
1 msk
Eller

Messmör Gammeldags
1 msk
1 msk
Eller

Messmör Natur
1 msk
1 msk
Majsena
1 tsk
1 tsk
Hackad gräslök
3 msk
3 msk
Salt
1 nypa
1 nypa
Malen vitpeppar
1 nypa
1 nypa
Gör så här
1.
2.
Tillsätt grädde, fiskbuljong och messmör, koka upp såsen
3.
Red av med majsena utrört i lite kallt vatten och låt koka upp igen
4.
Rör ner hackad gräslök. Smaka av med sal och peppar
Klart!
REKOMMENDERADE PRODUKTER: