Messmörs- & gräslökssås

1
2
3
4
5
2 röster

Såsen passar perfekt till stekt Kummel.

Receptet är framtaget av kocken och konditorn Elisabeth Johansson och fotot är taget av Wolfgang Kleinschmidt.

INGREDIENSER:
  • 1 st schalottenlök
  • 1 msk smör
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl fiskbuljong
  • 1 msk messmör
  • 1 tsk majsena
  • 3 msk hackad gräslök
  • 1 nypa(or) salt
  • 1 nypa(or) malen vitpeppar
GÖR SÅ HÄR:

1. Hacka schalottenlöken och fräs i liten smör

2.  Tillsätt grädde, fiskbuljong och messmör, koka upp såsen

3. Red av med majsena utrört i lite kallt vatten och låt koka upp igen

4. Rör ner hackad gräslök. Smaka av med sal och peppar