Sätt ugnen på 210 grader.
Messmörssnäckor
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
Ingredienser
Receptet ger ca 24 messmörssnäckor

Gör så här
Blanda alla ingredienser i en bakmaskin med krok eller för hand, spara lite mjöl till utbakningen.
Arbeta degen 5–8 min i maskin, eller dubbla tiden om den arbetas för hand, tills den ser spänstig och glansig ut.
Låt degen vila övertäckt i bunken ca 30 min.
Dela degen i två, kalva ut till två rektanglar ½ cm tjocka. Bre på smör, bre på messmör, strö över strösocker och vaniljsocker.
Riv apelsinskal över hacka chokladen och strö över.
Rulla ihop på längden, skär upp varje rulle i 12 bitar.
Lägg snäckorna med snittytan uppåt i bullpapper. Sätt på en plåt eller i muffinsplåtar.
Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.
Pensla med uppvispad ägg, strö på pärlsocker.
Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-8 minuter, låt bullarna svalna på galler under bakduk.