Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Messmörssnäckor

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

1
2
3
4
5
1 röst

Ingredienser

Receptet ger ca 24 messmörssnäckor

Mjölk
5 dl
5 dl
Rumstempererat smör
150 g
150 g
Strösocker
1 dl
1 dl
Jäst
50 g
50 g
Stött kardemumma
1,5 tsk
1,5 tsk
Salt
2 krm
2 krm
Vetemjöl
14 dl
14 dl
Fyllning:
Messmör
450 g
450 g
Mjukt smör
125 g
125 g
Strösocker
4 msk
4 msk
Vaniljsocker
3 tsk
3 tsk
Hackad choklad
75 g
75 g
Finrivet skal av en apelsin
Till pensling:
Ägg
1 st
1 st
Pärlsocker
4 msk
4 msk

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 210 grader.

2.

Blanda alla ingredienser i en bakmaskin med krok eller för hand, spara lite mjöl till utbakningen.

3.

Arbeta degen 5–8 min i maskin, eller dubbla tiden om den arbetas för hand, tills den ser spänstig och glansig ut.

4.

Låt degen vila övertäckt i bunken ca 30 min.

5.

Dela degen i två, kalva ut till två rektanglar ½ cm tjocka. Bre på smör, bre på messmör, strö över strösocker och vaniljsocker.

6.

Riv apelsinskal över hacka chokladen och strö över.

7.

Rulla ihop på längden, skär upp varje rulle i 12 bitar.

8.

Lägg snäckorna med snittytan uppåt i bullpapper. Sätt på en plåt eller i muffinsplåtar.

9.

Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

10.

Pensla med uppvispad ägg, strö på pärlsocker.

11.

Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-8 minuter, låt bullarna svalna på galler under bakduk.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER

Messmör Original