Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Messmörssnäckor

Messmörssnäckor

1
2
3
4
5
50 röster
Skriv utSkriv ut recept

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    24 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 210 grader.

2. Blanda alla ingredienser i en bakmaskin med krok eller för hand, spara lite mjöl till utbakningen.

3. Arbeta degen 5–8 min i maskin, eller dubbla tiden om den arbetas för hand, tills den ser spänstig och glansig ut.

4. Låt degen vila övertäckt i bunken ca 30 min.

5. Dela degen i två, kalva ut till två rektanglar ½ cm tjocka. Bre på smör, bre på messmör, strö över strösocker och vaniljsocker.

6. Riv apelsinskal över hacka chokladen och strö över.

7. Rulla ihop på längden, skär upp varje rulle i 12 bitar.

8. Lägg snäckorna med snittytan uppåt i bullpapper. Sätt på en plåt eller i muffinsplåtar.

9. Låt jäsa i 30 minuter under bakduk.

10. Pensla med uppvispad ägg, strö på pärlsocker.

11. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 7-8 minuter, låt bullarna svalna på galler under bakduk.

INGREDIENSER:
  • 5 dl mjölk
  • 150 gram rumstempererat smör
  • 1 dl strösocker
  • 50 gram jäst
  • 1,5 tsk kardemumma, stött
  • 2 krm salt
  • 14 dl vetemjöl

  • Fyllning:
  • 450 gram messmör original
  • 125 gram smör, mjukt
  • 4 msk strösocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 75 gram hackad choklad
  • finrivet skal av en apelsin

  • Till pensling:
  • 1 st ägg
  • 4 msk pärlsocker
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Hjortroncupcakes med messmörsfrosting
Nötkaka med choklad- och messmörsglasyr
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE