Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Messmörsvisp med bär

Egentligen kallas detta recept för blana eller mesefil (beroende på var i landet du bor) och äts på bland annat tunnbröd eller som tillbehör på julbordet, tex till skinkan eller köttbullarna. Vi tycker den är så god så vi serverar den istället som dessert tillsammans med lite frukt.

1
2
3
4
5
0 röster
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Vispgrädde
2 dl
2 dl
Vaniljsocker
0,5 tsk
0,5 tsk
Messmör
0,5 – 1 dl
0,5 – 1 dl
Kalen kanel
1 nypa
1 nypa
Valfri frukt och/eller bär till servering

Gör så här

1.

Vispa grädden och vaniljsocker ganska hårt.

2.

Rör ner messmör.

3.

Strö över lite kanel.

4.

Servera tillsammans med valfri frukt och bär beroende på säsong. Tips! Strö över lite rostade hasselnötter

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Messmör Original