Vispa grädden och vaniljsocker ganska hårt.
Messmörsvisp med bär
Egentligen kallas detta recept för blana eller mesefil (beroende på var i landet du bor) och äts på bland annat tunnbröd eller som tillbehör på julbordet, tex till skinkan eller köttbullarna. Vi tycker den är så god så vi serverar den istället som dessert tillsammans med lite frukt.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Vispgrädde
2 dl
2 dl
Vaniljsocker
0,5 tsk
0,5 tsk

Messmör
0,5 – 1 dl
0,5 – 1 dl
Kalen kanel
1 nypa
1 nypa
Valfri frukt och/eller bär till servering
Gör så här
1.
2.
Rör ner messmör.
3.
Strö över lite kanel.
4.
Servera tillsammans med valfri frukt och bär beroende på säsong. Tips! Strö över lite rostade hasselnötter
Klart!
REKOMMENDERADE PRODUKTER: