Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Messmörsvisp med bär

Messmörsvisp med bär

1
2
3
4
5
30 röster
Skriv utSkriv ut recept

Egentligen kallas detta recept för blana eller mesefil (beroende på var i landet du bor) och äts på bland annat tunnbröd eller som tillbehör på julbordet, tex till skinkan eller köttbullarna. Vi tycker den är så god så vi serverar den istället som dessert tillsammans med lite frukt.

Recept: Systrarna Eisenman

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

Vispa grädden och vaniljsocker ganska hårt.

Rör ner messmör.

Strö över lite kanel.

Servera tillsammans med valfri frukt och bär beroende på säsong.

Tips! Strö över lite rostade hasselnötter

INGREDIENSER:
  • 2 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 0,5 - 1 dl Messmör
  • 1 nypa(or) malen kanel
  • + valfri frukt och/eller bär till servering
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Choklad- och dadelbollar med Messmör
Ljuvlig Messmörskola
Godaste messmörsglassen
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE