Minisemlor med en twist av Messmör
Fjäderlätta och luftiga semlor, fyllda med hemgjord mandelmassa och fluffig grädde med en twist av Messmör som ger en härlig kolasmak! Själva semlorna bakas av Petit choux–smet och är extra snabba att göra eftersom smeten inte behöver jäsa.
Receptet är framtaget av Caroline i köket
- MÄNGD:
20 Portioner
GÖR SÅ HÄR:
Petit–choux:
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp smör och vatten i en kastrull. Tillsätt mjölet under kraftig vispning.
- Ta från värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning tills degen är blank. Enklast är med en träslev eftersom degen fastnar i en visp. Blanda i kardemumman.
- Spritsa (eller klicka) ut små toppar på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen 20–25 minuter. Låt kallna.
Mandelmassa:
- Skålla och skala hälften av sötmandeln.
- Rosta all sötmandel i en torr panna. Låt kallna. Grovhacka sötmandel och bittermandel.
- Mixa mandel, bittermandel, messmör, florsocker och äggvita. Tillsätt vattnet, lite i taget, och mixa ihop till lagom konsistens. Mandelmassan stelnar i kylen.
Vaniljgrädde:
- Vispa grädde och vaniljpulver till mjukt skum. Tillsätt messmör och fortsätt vispa till en fast konsistens.
- Lägg i en spritspåse och förvara i kylen.
Vid servering:
- Klipp försiktigt av ett lock på varje Petit–choux.
- Klicka i mandelmassa och spritsa på grädde.
- Sätt på locket. Pudra över florsocker med en liten sil eller tesil.
- Servera genast och njut!