Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Pasta tagliatelle med messmör, strimlad biff, purjolök, paprika, zuccihni och basilika

Krämig och jättegod pasta, vill man kan man hoppa över köttet och äta den här pastan vegetarisk eller med kyckling. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

1
2
3
4
5
1 röst
6 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 6 portioner

Messmör
2 msk
2 msk
Tagliatelle
400 g
400 g
Biff
300
300
Purjolök
10 cm
10 cm
Röd paprika
1 st
1 st
Zucchini
1 st
1 st
Lätt cremé fraiché
2 dl
2 dl
Salt
2 nypor
2 nypor
Malen svartpeppar
1 nypa
1 nypa
Smör, oliv eller rapsolja till stekning
2 msk
2 msk
Toppa med:
Färsk basilika
1 handfull
1 handfull
Hyvlad parmesan
1 handfull
1 handfull

Gör så här

1.

Koka pastan enligt förpackningen.

2.

Strimla biffen och stek strimlorna runt om, salta och peppra.

3.

Strimla purjolöken, paprikan och zucchinin.

4.

Fräs grönsakerna i lite smör eller olja i en stor kastrull.

5.

Lägg i pastan och rör ner cremé fraiché och messmör.

6.

Smaka av med salt och peppar.

7.

Toppa pastan med basilika och parmesanost.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Messmör Original