Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Tryffel med messmör

1
2
3
4
5
1 röst

Ingredienser

Receptet gäller för X portioner

Riktigt mörk, fin choklad
300 g
300 g
Vispgrädde
1,5 dl
1,5 dl
Messmör
150 g
150 g
Smör
30 g
30 g
Rostad och saltad mandel, grovhackad
2 dl
2 dl

Gör så här

1.

Hacka chokladen och lägg den i en skål.

2.

Koka upp grädden tillsammans med messmöret och häll över chokladen.

3.

Tillsätt smöret i små bitar och rör tills tryffeln känns jämn.

4.

Lägg bakplåtspapper i botten på en form, cirka 20×25 cm.

5.

Häll i chokladröran och strö över mandelhacket. Låt stelna, skär i bitar – servera.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Messmör Original