Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Tunnbrödsrulle med messmörsmayo, falafel och rödbetshummus

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Rödbetshummus:
Kokta rödbetor
2 st
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
2 st
Kikärtor
3 dl
3 dl
Olivolja
2 msk
2 msk
Salt
2 krm
2 krm
Svartpeppar
1 krm
1 krm
Citronsaft
1 tsk
1 tsk
Messmörsmayo:
Messmör Natur
1 msk
1 msk
Majonnäs
1 dl
1 dl
Tillbehör:
Tunnbröd
4 st
4 st
Gemsallad
1 st
1 st
Nyfriterade falafel
12 st
12 st
Rödbetsgroddar
1 dl
1 dl
Rödlök
1 st
1 st
Skivade jalapeños
4 msk
4 msk

Gör så här

1.

Mixa rödbetor, vitlöksklyftor, kikärtor, droppa i olivoljan.

2.

Tillsätt salt, peppar och citronsaft.

3.

Lägg ut bröden på en skärbräda.

4.

Lägg på rödbetshummus, falafel, rödbetsgroddar, hyvla rödlöken och lägg på.

5.

Toppa med messmörsmayo och lägg på jalapenos. Rulla ihop till rullar.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Messmör Natur