Mixa rödbetor, vitlöksklyftor, kikärtor, droppa i olivoljan.
Tunnbrödsrulle med messmörsmayo, falafel och rödbetshummus
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Rödbetshummus:
Kokta rödbetor
2 st
2 st
Vitlöksklyftor
2 st
2 st
Kikärtor
3 dl
3 dl
Olivolja
2 msk
2 msk
Salt
2 krm
2 krm
Svartpeppar
1 krm
1 krm
Citronsaft
1 tsk
1 tsk
Messmörsmayo:

Messmör Natur
1 msk
1 msk
Majonnäs
1 dl
1 dl
Tillbehör:
Tunnbröd
4 st
4 st
Gemsallad
1 st
1 st
Nyfriterade falafel
12 st
12 st
Rödbetsgroddar
1 dl
1 dl
Rödlök
1 st
1 st
Skivade jalapeños
4 msk
4 msk
Gör så här
1.
2.
Tillsätt salt, peppar och citronsaft.
3.
Lägg ut bröden på en skärbräda.
4.
Lägg på rödbetshummus, falafel, rödbetsgroddar, hyvla rödlöken och lägg på.
5.
Toppa med messmörsmayo och lägg på jalapenos. Rulla ihop till rullar.
Klart!
REKOMMENDERADE PRODUKTER: