Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Tunnbrödsrulle med messmörsmayo, falafel och rödbetshummus

Tunnbrödsrulle med messmörsmayo, falafel och rödbetshummus

1
2
3
4
5
9 röster
Skriv utSkriv ut recept

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Mixa rödbetor, vitlöksklyftor, kikärtor, droppa i olivoljan.

2. Tillsätt salt, peppar och citronsaft.

3. Lägg ut bröden på en skärbräda.

4. Lägg på rödbetshummus, falafel, rödbetsgroddar, hyvla rödlöken och lägg på.

5. Toppa med messmörsmayo och lägg på jalapenos. Rulla ihop till rullar.

INGREDIENSER:
  • 2 st kokta rödbetor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 3 dl kikärtor
  • 2 msk olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 tsk citronsaft

  • Messmörsmayo:
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk messmör, natur

  • Tillbehör:
  • 4 st tunnbröd
  • 1 st gemsallad
  • 12 st nyfriterade falafel
  • 1 dl rödbetsgroddar
  • rödlök
  • 4 msk skivade jalapeños
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Natur
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Macka med messmör, hallonmarmelad & jordnötter
Hamburgare med rödlöksmarmelad och messmörsdressing
Citron- & lax med pressad potatis
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE