Sätt ugnen på 225 grader.
Ugnspannkaka med messmör, mandel, vispgrädde och blåbärssylt
Enkelt att göra och supergott! Passar perfekt till brunch, mellis eller efterrätt! Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner
Mjölk
5 dl
5 dl
Vetemjöl
3 dl
3 dl
Vispgrädde
1 dl
1 dl

Messmör Original
1 dl
1 dl
Eller

Messmör Lätt
1 dl
1 dl
Eller

Messmör Natur
1 dl
1 dl
Eller

Messmör Gammeldags
1 dl
1 dl
Ägg
4 st
4 st
Salt
0,5 tsk
0,5 tsk
Florsocker
0,5 msk
0,5 msk
Smör till formen
1 liten bit
1 liten bit
Tillbehör:
Grovhackad mandel
2 dl
2 dl
Vispgrädde
3 dl
3 dl
Blåbärssylt
2 dl
2 dl
Färska bär
1 dl
1 dl
Gör så här
1.
2.
Vispa ihop mjölken och vetemjölet.
3.
Tillsätt grädde, messmör, ägg och salt.
4.
Smörj en ugnsform med smör och häll i smeten.
5.
Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
6.
Vispa grädden under tiden.
7.
Ta ut formen och strö över mandel och pudra med florsocker.
8.
Servera grädde, blåbärssylt och blåbär till.
Klart!
REKOMMENDERADE PRODUKTER: