Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Ugnspannkaka med messmör, mandel, vispgrädde och blåbärssylt

Enkelt att göra och supergott! Passar perfekt till brunch, mellis eller efterrätt! Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

1
2
3
4
5
1 röst
4 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 4 portioner

Mjölk
5 dl
5 dl
Vetemjöl
3 dl
3 dl
Vispgrädde
1 dl
1 dl
Messmör Original
1 dl
1 dl
Eller
Messmör Lätt
1 dl
1 dl
Eller
Messmör Natur
1 dl
1 dl
Eller
Messmör Gammeldags
1 dl
1 dl
Ägg
4 st
4 st
Salt
0,5 tsk
0,5 tsk
Florsocker
0,5 msk
0,5 msk
Smör till formen
1 liten bit
1 liten bit
Tillbehör:
Grovhackad mandel
2 dl
2 dl
Vispgrädde
3 dl
3 dl
Blåbärssylt
2 dl
2 dl
Färska bär
1 dl
1 dl

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 225 grader.

2.

Vispa ihop mjölken och vetemjölet.

3.

Tillsätt grädde, messmör, ägg och salt.

4.

Smörj en ugnsform med smör och häll i smeten.

5.

Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

6.

Vispa grädden under tiden.

7.

Ta ut formen och strö över mandel och pudra med florsocker.

8.

Servera grädde, blåbärssylt och blåbär till.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Kategori Messmör