Ugnspannkaka med messmör, mandel, vispgrädde och blåbärssylt

1
2
3
4
5
3 röster

Enkelt att göra och supergott! Passar perfekt till brunch, mellis eller efterrätt! Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

INGREDIENSER:
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 3/4 dl messmör
  • 4 st ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1-2 msk florsocker
  • En liten bit smör till formen

  • Tillbehör:
  • 2 dl grovhackad mandel
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbärssylt
  • 1 dl färska bär
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjölken och vetemjölet. Tillsätt grädde, messmör, ägg och salt. Smörj en ugnsform med smör och häll i smeten. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Vispa grädden under tiden. Ta ut formen och strö över mandel och pudra med florsocker. Servera grädde, blåbärssylt och blåbär till.