Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Ugnspannkaka med messmör, mandel, vispgrädde och blåbärssylt

Ugnspannkaka med messmör, mandel, vispgrädde och blåbärssylt

1
2
3
4
5
45 röster
Skriv utSkriv ut recept

Enkelt att göra och supergott! Passar perfekt till brunch, mellis eller efterrätt! Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjölken och vetemjölet. Tillsätt grädde, messmör, ägg och salt. Smörj en ugnsform med smör och häll i smeten. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.

Vispa grädden under tiden. Ta ut formen och strö över mandel och pudra med florsocker. Servera grädde, blåbärssylt och blåbär till.

INGREDIENSER:
  • 5 dl mjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl messmör
  • 4 st ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 msk florsocker
  • 1 liten bit smör till formen

  • Tillbehör:
  • 2 dl grovhackad mandel
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl blåbärssylt
  • 1 dl färska bär
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör
  • Messmör Original
  • Messmör Lätt
  • Messmör Natur
  • Messmör Gammeldags
DELA RECEPT
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE