

Enkelt att göra och supergott! Passar perfekt till brunch, mellis eller efterrätt! Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
- MÄNGD:
4 Portioner - Skriv ut
- 5 dl mjölk
- 3 dl vetemjöl
- 1 dl vispgrädde
- 3/4 dl messmör
- 4 st ägg
- 1/2 tsk salt
- 1-2 msk florsocker
- En liten bit smör till formen
-
Tillbehör: - 2 dl grovhackad mandel
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl blåbärssylt
- 1 dl färska bär
Sätt ugnen på 225 grader. Vispa ihop mjölken och vetemjölet. Tillsätt grädde, messmör, ägg och salt. Smörj en ugnsform med smör och häll i smeten. Ställ in formen mitt i ugnen i ca 20-25 minuter.
Vispa grädden under tiden. Ta ut formen och strö över mandel och pudra med florsocker. Servera grädde, blåbärssylt och blåbär till.