Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Viltköttbullar med messmörssås, potatismos och pressgurka

Viltköttbullar med messmörssås, potatismos och pressgurka

1
2
3
4
5
29 röster
Skriv utSkriv ut recept

Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

  • MÄNGD:
    4 Portioner
GÖR SÅ HÄR:


Viltköttbullarna

1. Blanda hackad lök, viltfärs och ägg.

2. Rör ut ströbrödet i grädden, låt stå i fem minuter och svälla.

3. Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna. Rulla färsen till bollar. Stek köttbullarna i smör.

Potatismos

Mosa potatisen med elvisp. Tillsätt mjöl, smör, salt och peppar.

Messmörssås

1. Fräs löken i smöret. Tillsätt köttbuljongen och koka ner till hälften återstår.

2. Tillsätt vispgrädde och messmör.

3. Rör ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp.

Pressgurka

1. Rör ihop ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst upp sig.

2. Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Hacka persiljan och lägg i.

3. Servera köttbullarna med potatismos, messmörssås, pressgurka och rårörda lingon.

INGREDIENSER:
  • 0,5 gul lök, hackad
  • 400 gram viltfärs
  • 1 st ägg
  • 0,5 dl ströbröd
  • 0,5 dl vispgrädde (till viltköttbullarna)
  • 1 tsk salt (till viltköttbullarna)
  • 2 krm malen svartpeppar
  • 4 st krossade enbär

  • Potatismos:
  • 6 st nykokt mjölig potatis
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

  • Messmörssås:
  • 1 tsk smör
  • 2 dl mörk köttbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 msk messmör natur
  • 0,5 msk vetemjöl

  • Pressgurka:
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 dl vatten
  • 0,5 dl ättika
  • 0,5 st gurka
  • 1 msk persilja
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Natur
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Hamburgare med rödlöksmarmelad och messmörsdressing
Renskavsgryta med messmör och kantareller
Tunnbrödsrulle med messmörsmayo, falafel och rödbetshummus
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE