Viltköttbullarna:
Viltköttbullar med messmörssås, potatismos och pressgurka
Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.
Ingredienser
Receptet gäller för 4 portioner

Gör så här
Blanda hackad lök, viltfärs och ägg.
Rör ut ströbrödet i grädden, låt stå i fem minuter och svälla.
Blanda ihop alla ingredienser till köttbullarna. Rulla färsen till bollar. Stek köttbullarna i smör.
Potatismos:
Mosa potatisen med elvisp. Tillsätt mjöl, smör, salt och peppar.
Messmörssås:
Fräs löken i smöret. Tillsätt köttbuljongen och koka ner till hälften återstår.
Tillsätt vispgrädde och messmör.
Rör ut vetemjölet i lite vatten och vispa ner i såsen. Låt koka upp.
Pressgurka:
Rör ihop ättika, socker och vatten. Rör tills sockret löst upp sig.
Skiva gurkan tunt och lägg i lagen. Hacka persiljan och lägg i.
Servera köttbullarna med potatismos, messmörssås, pressgurka och rårörda lingon.