Gå direkt till innehåll Gå direkt till meny

Viltpizza med messmör

1
2
3
4
5
1 röst
2 portioner

Ingredienser

Receptet gäller för 2 portioner

Messmör
150 g
150 g
Strimlad lök
1 st
1 st
Hjortfärs
200 g
200 g
Smör att steka i
Rödvin
1 dl
1 dl
Färskost
100 g
100 g
Pizzadeg, egen eller köpt
1 sats
1 sats

Gör så här

1.

Sätt ugnen på 250 °C.

2.

Fräs löken i smör några minuter. Lägg i hjortfärsen och låt fräsa med tills genomstekt. Ställ åt sidan.

3.

Blanda messmör, rödvin och färskost i en kastrull. Koka upp och sjud tjockt.

4.

Forma degen, bred på krämen, strö över lök- och färsfräset och grädda i pizzan högst upp i ugnen – gärna med grillfunktionen – på tills den fått färg.

5.

Servera med en råkostsallad.

Klart!

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Messmör Original