Sätt ugnen på 250 °C.
Viltpizza med messmör
Ingredienser
Receptet gäller för 2 portioner

Messmör
150 g
150 g
Strimlad lök
1 st
1 st
Hjortfärs
200 g
200 g
Smör att steka i
Rödvin
1 dl
1 dl
Färskost
100 g
100 g
Pizzadeg, egen eller köpt
1 sats
1 sats
Gör så här
1.
2.
Fräs löken i smör några minuter. Lägg i hjortfärsen och låt fräsa med tills genomstekt. Ställ åt sidan.
3.
Blanda messmör, rödvin och färskost i en kastrull. Koka upp och sjud tjockt.
4.
Forma degen, bred på krämen, strö över lök- och färsfräset och grädda i pizzan högst upp i ugnen – gärna med grillfunktionen – på tills den fått färg.
5.
Servera med en råkostsallad.
Klart!
REKOMMENDERADE PRODUKTER: