Fjällbrynt logo
  • Start
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
    • Vår historia
    • Nyheter
  • Kontakt
    • Kontakt
    • Frågor och svar
Navigation
Fjällbrynt ∕ Recept ∕ Viltpizza med messmör

Viltpizza med messmör

1
2
3
4
5
26 röster
Skriv utSkriv ut recept
  • MÄNGD:
    2 Portioner
GÖR SÅ HÄR:

1. Sätt ugnen på 250 °C.

2. Fräs löken i smör några minuter. Lägg i hjortfärsen och låt fräsa med tills genomstekt. Ställ åt sidan.

3. Blanda messmör, rödvin och färskost i en kastrull. Koka upp och sjud tjockt.

4. Forma degen, bred på krämen, strö över lök- och färsfräset och grädda i pizzan högst upp i ugnen – gärna med grillfunktionen – på tills den fått färg. Servera med en råkostsallad.

INGREDIENSER:
  • 1 sats pizzadeg, egen eller köpt
  • 1 strimlad lök
  • 200 gram hjortfärs
  • smör att steka i
  • 150 gram Fjällbrynt messmör
  • 1 dl rödvin
  • 100 gram färskost
REKOMMENDERADE PRODUKTER:
  • Messmör Original
DELA RECEPT

Fler inspirerande recept

Viltköttbullar med messmörssås, potatismos och pressgurka
Frågor och svar

Vill du veta mer? Här hittar du svar på de vanligaste frågorna som rör våra produkter och tillverkning.

Frågor och svar
Vi är en del av Foodmark
Rydbergs
Lohmanders
FJÄLLBRYNT SEDAN 1939
Jensens Koekken
Delikatessfabriken
Saltfabrik
Mills
Fjällbrynt
Löfströms Allé 5, 172 66 Sundbyberg
Postadress: Box 2004, 174 02 Sundbyberg
  • Våra pålägg
  • Recept
  • Om oss
  • Kontakt
  • Integritetspolicy
©2025 foodmark ab,
ALLA RÄTTIGHETER RESERVERADE