En godare jul med Messmör!
Lyft årets julbak och desserter genom att addera en svensk klassiker: Messmör.
De flesta vet hur gott det är att bre Messmör på en macka, men många har missat att Messmör också är en perfekt ingrediens i bakning och desserter. Messmör kan användas som ett svenskt alternativ till dulce de leche (karamelliserad mjölk) och passar att använda i både kalla och varma efterrätter och sötsaker.
Lagom till jul har matkreatörerna och kokboksförfattarna Systrarna Eisenman tagit fram fyra magiskt goda recept på efterrätter och godsaker som alla innehåller messmör:
Njut av godaste Messmörsglassen serverad med hjortronsylt och hackade nötter!
Eller bjud på en moderniserad klassiker: vispad grädde med Messmör äts på många håll i landet som tillbehör till julbordet och kallas både för blana och mesefil. Systrarna Eisenman har uppdaterat receptet till en alldeles underbar juldessert – Messmörsvisp med bär!
Ett annat tips är deras supergoda och enkla julsnacks: choklad- och dadelbollar med Messmör.
Och till sist är Systrarna Eisenmans recept på Messmörskola helt ljuvligt, kolorna är försvinnande goda – en ny julklassiker!
Alla recept hittar du också på www.fjallbrynt.se/recept