Grillad fläskkarré med kryddsmör med messmör och ugnsrostad potatis

1
2
3
4
5
3 röster

Messsmöret rundar av kryddsmöret perfekt tillbehör till sommaren grillade karreér, fläskkotletter eller biff. Receptet är framtaget tillsammans med kocken och konditorn Elisabeth Johansson.

INGREDIENSER:
  • 700 gram fläskkarré
  • 2 msk raps eller olivolja
  • nypa(or) salt
  • nypa(or) malen svartpeppar

  • Till pensling efter grillning:
  • 1/2 msk raps eller olivolja
  • 1/2 msk soja

  • Kryddsmör:
  • 75 gram smör, mjukt
  • 1 st vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk messmör
  • 1 msk hackade örter tex timjan, basilika och persilja

  • Ugnsrostad potatis:
  • 8 st potatisar
  • 1 st rödlök
  • 2 msk raps eller olivolja
  • 1 msk salt

  • Till garnering:
  • handfull Färska örter tex timjan och basilika
GÖR SÅ HÄR:

Skär köttet i fyra bitar. Rör ihop alla ingredienser till smöret

Sätt ugnen på 225 grader. Skär potatisen och rödlöken i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan och sätt in potatisen i ugnen ca 20 minuter, vänd på potatisen efter halva tiden.

Grilla under tiden köttet, pensla det med olja, salta och peppra och grilla på båda sidorna ett par minuter i grillpanna eller på grillen. Ta ut potatisen och strö över salt. Blanda soja och olja och pensla köttet. Servera med smöret och garnera med örter.